Je scooter schorsen: hoeveel kost het en hoe werkt dit?
Net zoals een auto of motor kun je een scooter schorsen zodat je niet meer verzekeringsplichtig bent. Wanneer een scooter op jouw naam staat moet je er in ieder geval een WA-verzekering voor afsluiten. Schorsen is handig wanneer je door bepaalde omstandigheden je scooter voor een langere tijd niet meer gaat gebruiken. Omdat je voor langere tijd naar het buitenland gaat bijvoorbeeld of geblesseerd bent waardoor je voorlopig geen voertuig meer kunt besturen. Het schorsen van de scooter doe je bij de RDW. Hoe dat precies in zijn werk gaat en waar je op moet letten, leggen we je hier uit.
Schorsen online te regelen
Je kunt je scooter schorsen via een RDW-loket. Neem daarvoor je kentekenbewijs en legitimatiebewijs mee. In de meeste gevallen is het echter handiger om het online te regelen, via de website van het RDW. Zorg dat je jouw DigiD bij de hand hebt. Via het doorlopen van een aantal stappen kun je jouw scooter voor een bepaalde tijd schorsen. Hierbij kun je een keuze maken uit een schorsingsduur van 1, 2 of 3 jaar. Het schorsen van de scooter kost jaarlijks € 11,50. Wil je de schorsing voortijdig opheffen, dan kan dit ook online geregeld worden. Je krijgt echter geen geld terug voor de periode dat je geen gebruik meer maakt van de schorsing. Verder moet je zelf regelen dat de verzekering voor de duur van de schorsing stop wordt gezet.
Niet meer op de scooter rijden
Na het ingaan van de schorsing mag er niet meer op de scooter worden gereden. Niet door jou, maar ook niet door iemand anders. Verder mag de geschorste scooter niet op een openbare weg of parkeerplaats staan: zelfs niet op een oprit. Alleen wanneer de oprit afgesloten is met een hek is het wel toegestaan. Beter is het om de geschorste scooter ergens binnen te stallen. Zo voorkom je een boete, die al gauw in de honderden euro’s op kan lopen. Heb je de schorsing ongedaan gemaakt en ga je weer met de scooter de weg op? Regel dan meteen dat je ook weer (minimaal) WA-verzekerd bent.
COMMENTS
COMMENT_LOGIN